Intellectual Property and Innovation - konferencia a USPTO és az SZTNH közös szervezésében

Budapest, 2012. április 3-4.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala (United States Patent and Trademark Office, USPTO) kétnapos konferenciát rendez Budapesten ”Intellectual Property and Innovation” címmel, 2012. április 3-4-én.

Helyszín:    Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala konferenciaterme
                  1054 Budapest
                  Garibaldi u. 2.

A konferencia célja a szellemi tulajdonnal foglalkozó szakemberek, szabadalmi ügyvivők, kutatók, kis- és közepes vállalkozások, valamint technológia transzfer irodák munkatársainak tájékoztatása, illetve megismertetésük olyan speciális kérdésekkel, amelyek az USA piaca iránt érdeklődők számára hasznosak lehetnek.

A témák között szerepelnek a hazai, az európai uniós és nemzetközi védjegyoltalom, a nemzetközi szabadalmi rendszer és az amerikai szabadalmi jog aktuális kérdései, valamint a hasznosítás kérdésköre, továbbá a szabadalmi hivatalok nemzetközi munkamegosztása terén már alkalmazott, illetve új megoldások is, mint a Patent Prosecution Highway, azaz a szabadalmi szupersztráda, vagy az alakulóban lévő Dunai Szabadalmi Intézet. A résztvevők megismerkedhetnek többek között az új amerikai szabadalmi törvénnyel, a USPTO zöld technológiát előmozdító kezdeményezésével, valamint a technológia transzfer és a szellemi tulajdon piaci hasznosításának legjobb gyakorlataival. A konferencián az amerikai és magyar hivatali munkatársak mellett olyan ismert személyiségek is megosztják tapasztalataikat, mint Dr. Kamilo Feher, a vezeték nélküli kommunikáció, a Bluetooth és a wi-fi feltalálója. A konferencia részletes programja megtekinthető itt.

A konferenciára regisztrálni kell 2012. március 25-ig, az SZTNH Jogi és Nemzetközi Főosztályának Nemzetközi Kapcsolatok Osztályán, Kohári Kinga nemzetközi ügyintézőnél, e-mailben a kinga [961] kohari [169] hipo [961] gov [961] hu címen.

Emellett kollégánknál lehetőség van regisztrálni a konferenciát követő napon, április 5-én David Kappos, a USPTO igazgatója részvételével megrendezésre kerülő, az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége és az American Chamber of Commerce in Hungary (AmCham) által közösen szervezett, az USA szabadalmi rendszerének reformját ismertető fórumra is, amely a Bank Center (Budapest, 1054 Szabadság tér 7.) konferenciatermében kerül megrendezésre, előreláthatólag 13.00 és 17.00 óra között. Kérjük, hogy amennyiben ezen a rendezvényen is szeretne részt venni, azt külön jelezze e-mailjében.

A konferencia és a rákövetkező napon tartott fórum munkanyelve az angol, tolmácsolást nem biztosítunk.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2012/03/08